gallery/images-headerbanner-header_banner

Gerrit C. Lodder 

Gerrit C. Lodder 

Fotografie & Multimedia

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen.

(R. Ascham)

   Home

gallery/images-spacer

Biografie

Aangemoedigd door mijn vader ben ik al in mijn jeugd gaan fotograferen. Een echte hobby werd het in de jaren 70. Een zolderruimte ingericht als donkere kamer en gaan afdrukken. Eerst in zwart/wit, naderhand in kleur. Ondertussen werden er ook al (kleuren)dia's gemaakt, voornamelijk van de natuur en van onze reizen.

Eind jaren 90 begon de interesse voor diapresentatie met overvloeitechniek te komen.

In 2001 heb ik de software van Stumpfl aangeschaft en tevens 4 diaprojectoren. Ik heb nog enige presentaties met dia's gemaakt maar in juli 2004 kwam voor mij de omslag van analoog naar digitaal en ging "de beer" los.

In 2005 ben ik helemaal overgegaan op digitale fotografie. Uitsluitend in HDAV (High Definition Audio Visual).

Ik gebruik digitale Canon apparatuur met objectieven van 10 mm tot en met 600 mm (met zoom en vast brandpunt).

Nadat ik in 2001 lid was geworden van de Stumpfl Gebruikers Groep (SGG) ben ik ook lid geworden van Foto- en Filmclub Shot'71 in Berlicum. Dit is een van de weinige fotoclubs die 3 disciplines onder zijn dak heeft: Foto, Video en AV. Ik ben lid van de AV-groep.

Tevens ben ik lid van de Audio-Visuele werkgroep AV-Creatief. Het doel van AV-Creatief is om een platform te bieden aan AV-hobbyisten die inhoudelijk en creatief een hoge kwaliteit nastreven bij het maken van hun producties en daarover open en diepgaand willen discussiëren. Ook ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Beeld en Geluid en van de Duitse  vereniging AV-Dialog.